SEO WEBOLDAL OPTIMALIZÁLÁS

Ma már szinte elengedhetetlen a weboldal tulajdonosok és vállalkozások számára, hogy megtalálják a megfelelő módszert a weboldaluk felépítéséhez és optimalizálásához. Az oldalunk bemutatja, hogy miért fontos a SEO weboldal optimalizálás, és hogyan építsünk fel egy weboldalt keresőoptimalizálási szempontok alapján. Ne feledje! Ha nincs látogató egy weboldalon, akkor nincs forgalom! Ha nincs forgalom, akkor nincs bevétel!

A keresőoptimalizálás (SEO) egy jól működő marketing eszköz, melynek célja több látogatót szerezni ingyenesen a Google találati listájából.

Az internetes forgalom növelésének többfajta lehetősége van, így nehéz a legmegfelelőbb módszert kiválasztani. A legfontosabb dolog, hogy megértsük, hogyan működik az online marketing. Az alábbiakban bemutatjuk Önnek a weboldal forgalmának növelését segítő hatékony technikákat.

A világ egyik legdinamikusabban fejlődő weboldal kereső cége a Google. Keresőoptimalizálás (angolul Search Engine Optimization, SEO) alatt weboldalak különböző keresők organikus találatai között elért helyezéseinek javítását, optimalizációját értjük kifejezetten a Google keresőre készítve!

A keresőoptimalizálás egy folyamat amikor az adott weboldalon olyan fejlesztéseket készítünk, aminek köszönhetően több látogató érkezik a weboldalra Google, Bing stb. keresőoldalakon keresztül. A keresőből érkező látogatókat organikus látogatóknak nevezzük.

Magyarországon az internet piacon a legnépszerűbb keresőoldal a Google, így a keresőoptimalizálás elsősorban a Google által támasztott minőségi irányvonalak betartására összpontosít.

Technikai SEO

A technikai beállítások alapvetőek ahhoz, hogy a weboldal megfeleljen a keresők követelményeinek. Ezek magukban foglalják a weboldal megfelelő strukturáltságát, a tartalom minőségét és relevanciáját, a gyors betöltésű oldalak kialakítását, a képek és a HTML elemek megfelelő címkézését, a metaadatok és a hiperlinkek megfelelő használatát, és még sok mást. Ezeket a technikai beállításokat kell elvégezni, hogy a honlap jól teljesítsen a keresőkben és javítsa a weboldal látogatottságát.

On-Page SEO

Az On-Page SEO célja, hogy informatív, releváns és hasznos tartalmat biztosítson a látogató számára, mely megfelel az adott témakörnek. A legfontosabb szempont a relevancia, melyet Google által hozott szabályok alapján kell meghatározni. Emellett, az SEO technikák alkalmazásával, a weboldal jobb pozícióba kerülhet a keresőmotorokban. Az On-Page SEO a weboldal tartalmi struktúrájára, illetve szövegeire vonatkozik, ezen eszközök segítségével a weboldal könnyebben megtalálható, és jobban elhelyezkedhet a keresőmotorokban.

Off-Page SEO

Az off-page SEO egy olyan technika, amely segít a weboldalaknak elérni az online térben a lehető legjobb megjelenést. Ez a technika számos különböző stratégiát használ az oldal webhelyeinek előnyös megjelenésének elérésére. Az off-page SEO stratégiák között szerepelnek a linképítés, a tartalom-marketing, a közösségi média-marketing és az online hirdetés. Ezek a stratégiák segítenek a weboldalnak a keresőmotor-optimáláson keresztül elérni a lehető legjobb helyezést a SERP-eknél. Elősegítik a weboldal látogatóinak növekedését is.

ON-PAGE SEO: Tartalmi SEO alapjai

Az on-page SEO a weboldal kódjainak és tartalmának optimalizálását jelenti a search engine ranking (találati lista rang) javítása érdekében. A tartalmi SEO az oldal létrehozásakor segít megteremteni az alapokat egy releváns keresési reményhez, és segítséget nyújt abban, hogy webhelyét megtalálják a felhasználók.

Az on-page SEO egy fontos része annak, hogy a weboldala sikeres legyen a keresőmotorokban. Az olyan technikai dolgokra is kiterjedhet, mint például URL struktúrának tesztelése, metaadatok optimalizálása és az oldalon belüli linkek összehangolásának biztosításán keresztül. De elengedhetetlenek azok az elsődleges tartalmakra vonatkozó általános iránymutatások is, amelyekkel gondoskodni lehet arról, hogy felhasználóbarát és releváns oldalt hozzon létre.

One Page SEO keresőoptimalizálás
 • Meta címsor

  A meta tag használata egy weboldal esetében rendkívül fontos, hiszen a cím alapján a látogatónak egyértelműen tudnia kell, hogy milyen tartalmat talál a weboldalon. A meta description pedig egy olyan rövid szöveg, ami megmutatja, hogy mi is van az oldalon. A jó meta leírások segítenek abban, hogy az emberek megtalálják és elolvassák az oldalt.

  Ezen kívül fontos szerepet játszik a keresőoptimalizálásban is. A meta description-nek általánosságban nagyobb szerepe van mint gondolnánk, hiszen segíti a Google-t abban, hogy megtalálja az oldalt és megfelelő helyre sorolja bele.

  Az online világban ma már sokféle CMS rendszer áll rendelkezésre, amik könnyebbé teszik a weboldalak szerkesztését és optimalizációját. Ezeknek köszönhetően nem csak egyszerűbb lesz megadni a meta leírásokat, de akadnak olyan funkciók is amik automatikusan generálnak neked egy jó leírás-minta alapján.

  A Meta Runner vagy Decentraland esetén példaként említhetőek olyan projektek amiknek kulcsfontosságú részei a meta tagok használatának elsajátításai. Ezekben az esetekben fontos megérteni hogyan működnek ezek a tagok és hogyan tudod őket használni saját projektedhez!

 • Meta leírás

  A meta leírás egy HTML elem, amely összefoglalja egy weboldal tartalmát. Ez a rövid leírás megjelenik a keresőmotorok eredményeinek oldalán. A meta leírás segítségével a felhasználók megtudhatják, hogy az adott weboldal milyen tartalmat kínál nekik. Az optimális meta leírásoknak rövideknek és informatívnak kell lenniük, hogy felkeltsék a felhasználó érdeklődését és elősegítsék az oldalra való kattintást.

  Ha szeretnénk javítani weboldalunk SEO-ján, fontos, hogy megfelelő meta leírásokat használjunk minden oldalon. Első lépésként ellenőrizzük, hogy minden oldalon van-e meta leírás és ha igen, azok megfelelnek-e a jelenlegi SEO irányelveknek. A meta leírásoknak informatívaknak és relevánsnak kell lenniük az adott oldallal kapcsolatban. Az optimális meta leírás nem haladja meg a 120 karaktert, de további információkat is tartalmazhat annak érdekében, hogy jobban vonzó legyen a felhasználóknak.

 • Képek használata

  A képek használata a weboldalakon nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem a keresőoptimalizálás (SEO) szempontjából is. A kép SEO-val javítható az oldal helyezkedése a keresőmotorokban, és növelhető az oldal látogatottsága.

  A kép SEO-val elérhető eredményekhez elengedhetetlen, hogy megfelelően optimalizáljuk a képeket. Az alapvető lépés az ALT attribútum megadása, ami leírja a képet és segíti a keresőmotorokat abban, hogy jobban értelmezzék az adott oldalt. Az ALT attribútum mellett fontos figyelni arra is, hogy minőségi és releváns tartalmú képeket válasszunk ki. A relevancia mellett fontos figyelni arra is, hogy ne legyenek túl nagyok méretben a feltöltött képek, mivel ezek lassíthatják az oldal betöltését.

  Ezen felül fontos figyelni arra is, hogy a címkézett fotókat ne csak saját weboldalon használjuk fel, hanem olyan nagyobb platformokon is osszuk meg őket mint például Flickr vagy Pinterest. Ez segítheti az oldal helyezkedését a keresőmotorokban és így növelheti annak látogatottságát.

  A weboldalon található képekkel való foglalkozás időigényes, deremek eredményeket lehet elérni vele.

 • Betöltési idő

  A weboldalak betöltési ideje alapvetően meghatározza a felhasználók élményét. Ha egy weboldal túl lassan töltődik be, akkor a felhasználók elkezdhetnek elfordulni és más oldalakat keresni. Az alacsony betöltési sebesség pedig konverziós arány csökkenéssel járhat, ami azt jelenti, hogy elveszítheti az ügyfeleket és a bevételt.

  Az oldal betöltési sebessége rangsorolási faktor is lehet. A Google szerint ha egy weboldal lassabban töltődik be, mint 3 másodperc, akkor az SEO-hoz vezető úton visszaeshet. Ez azt jelenti, hogy a weboldal nem fog megjelenni olyan magasan a találati listán, mint amennyire szeretnénk.

  A weboldal betöltés gyorsításának nagy része technikai dolog. Az elavult kódoknak köszönhetően a weboldal betöltési sebessége is csökkenhet. Ezen felül fontos szerepet játszanak a kompressziós technikák és a kis méretű fájlok használata is. Ezek mind hozzájárulhatnak egy gyorsabb betöltéshez és jobb felhasználói élménnyel rendelkező oldallakhoz.

  Ezen kívül fontos szerepet játszik az is, hogy milyen hostingot használsz és melyik domain nevet veszed igénybe. Ezek mind hozzájárulhatnak egy gyorsabb betöltéshez és jobb felhasználói élménnyel rendelkező oldalakhoz.

 • Belső linkstruktúra

  A weboldal belső linkstruktúrája nagyon fontos a látogatók és a keresőmotorok szempontjából is. A felhasználóknak segít tájékozódni, míg a keresőmotoroknak megmutatja, hogy melyik oldal hol található az oldalon. Az optimális belső linkstruktúrának logikusnak és jól felépítettnek kell lennie, hogy mindenki könnyen navigálhasson az oldalon.

  Az egyes oldalak hierarchiájának megfelelően építsük fel a linkeket. A legfontosabb információkat elsődleges helyekre tegyük, így biztosíthatjuk, hogy minél hamarabb elérhetővé válnak a látogatóink számára. Emellett ne felejtsük el figyelni az oldal betöltési sebességét sem, ami szintén fontos lehet a SEO-ban.

 • Duplikáció elkerülése

  Duplikált tartalom elkerülése fontos a weboldalak számára, mivel ez közvetlenül befolyásolhatja az oldal teljesítményét és látogatottságát. A duplikált tartalom olyan tartalom, amely ugyanazokat a szavakat, frázisokat és mondatokat használja, mint egy másik webhelyen található tartalom. A keresőmotorok nem szeretik a duplikált tartalmakat, mivel úgy gondolják, hogy ezek csökkenthetik a felhasználói élményt.

  A duplikált tartalom elkerülése érdekében meg kell tennie néhány lépést. Először is ellenőriznie kell a webhelyét annak érdekében, hogy megtudja, van-e olyan oldala, amely ugyanazokat az információkat tartalmazza. Ha igen, akkor meg kell hoznia az intézkedéseket annak érdekében, hogy megszüntesse ezeket az oldalakat vagy frissítse őket új információkkal. Másodsorban bizonyos esetekben használhat 301-es átirányítást annak érdekében, hogy elkerülje a duplikitás problémáit. Végül pedig meg kell erősítenie a minőségi tartalmának fontosságait - mindig olyan informatív és egyedi cikkeket írjon, amelyek segíthetnek felhasználóinak.

  A duplikálás elkerülése fontos lehet az Ön weboldala sikerét illetően. Ha betartja fenti lépéseket és rendszeresen ellenőrzi webhelyét annak érdekében, hogy megtudja van-e olyan oldala, amely ugyanazokat az informaciókat tartalmazza mint más weboldalon található oldala - biztos lehet benne hogy javúlni fog weboldala teljesítménye és látogattottsága.

 • Kulcsszó a szöveges tartalomban

  Minél terjedelmesebb, minőségi, értékes, informatív mondanivalóval felvértezett, felhasználóbarát tartalmat biztosítunk annál komolyabb helyezést érhetünk el a Google találati listában. Ezen felül a weboldalának a keresőoptimalizálás miatt gondoskodnia kell arról, hogy szöveges tartalma tartalmazzon kulcsszavakat. Ezek a kulcsszavak segítenek az Ön weboldalának előrelépésében annak érdekében, hogy felkerüljön a SERP-en (Search Engine Results Pages). 
  Ne feledjük! A szavak száma nem rangsorolási tényező, csak a minőség! Általánosan a 3000+ szavas cikkek teljesítenek a legjobban.

 • Megfelelő H tagolások alkalmazása

  Mi a jelentősége a heading elemeknek a SEO-ban: a h1, h2, h3, h4, h5 elemeknek? azaz Mi az a címsor vagy más néven heading vagy H tag?
  A címsorok címet adnak egy résznek. A weboldalának helyes tagoltnak és áttekinthetőnek kell lennie, hogy a felhasználók könnyen megtalálhassák az Ön szolgáltatásait. Ehhez megfelelő H tagokat kell alkalmazni. A H-tagok HTML-et használnak az oldal strukturálására, amelyeket a böngészők feldolgoznak és megjelenítenek. Az Ön weboldala főbb témaköreit /címeit/ h1-hez jelölt taggal lehet kiemelni. A további részek szerkezetét h2, h3 stb rendezett címkékkkel lehet jelölni.

 • Keresőbarát URL struktúra

  A rövid kialakítású URL-ek jobban teljesítenek, mint a hosszabb társaik. Ennek érdekében, érdemes lehet a rövidebb és egyszerűbb URL-re törekedni. Az URL linkünk elérési útja nagyjából 3-5 szavas lenne ideális esetben. Az URL-struktúra nagyon fontos tényező ahhoz, hogy weboldala sikeres legyen – ez határozza meg az oldal navigációjának és elérhetőségének kényelmét. Az URL segítségével megtudhatja, honnan származik a látogatás és hogyan érkezik stb. Egy jól megtervezett weboldal URL-jének viszonylag rövidnek kell lennie - nem csak a keresőoptimalizálás szempontjából, hanem mivel ezek hasznossága érdekében a felhasználóknak egyszerűbbé válik a keresőrobotnak pedig keresőbaráttá amit pozitívan jutalmaz. Míg régen a kifejezetten bonyolult és hosszú URL tartalmazta az oldalon található információt, ma ennek pont az ellenkezőjére kell törekedni.

 • Weboldal mobiltelefon és táblagép optimalizáltsága

  A modernebb, több platformon és eszközön is jól használható weboldal elkészítése egyre fontosabb a sikeres keresőoptimalizálás szempontjából. Amikor kialakítja weboldalának megjelenését, figyelembe kell vennie az oldalt érintő felhasználók különböző technológiáit – így tabletet, okostelefont stb. A mobileszköz-optimalizált oldalaknak egyszerű és világos megjelenést kell nyújtaniuk, hogy a látogató biztonságban érezze magát. Ma már szinte nincs olyan ember, aki ne rendelkezne az egyikkel ez a weboldalakat is érinti. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy a weboldalunk ne legyen mobilra optimalizált!

OFF-PAGE SEO: Hogyan használható a webhelye sikerességéhez?

Az off-page SEO lehetővé teszi a weboldal tulajdonosának, hogy olyan eszközöket használjon, amelyek segíthetnek megnövelni a találati lista rangját. Ezzel elérheti, hogy weboldala jobban teljesítsen és jobb pozícióba kerüljön a keresőmotorok által kínált eredménylistán. A legtöbb off-page SEO technikának egy bizonyos mértékű idő befektetését igényli, de nagyfokú potenciál rejlik ebben.

Ha weboldala megfelelően tervezett és ellenőrizve van, fontos szerepet játszik az off-page SEO sikerében. Ez magában foglalja a linkgyűjtemény folyamatos bővítését és frissítését is. Az "off-page" fogalma kiterjed arra, hogy mellékeljen tartalmat más helyekre (blogokba, fórumokba stb.). Mindez segítheti Önt abban, hogy létrehozza az oldalt minőségi tartalmaira vonatkozóan fontos linkeket, amelyek segítenek növelni a látogatottságot és növelni az online értékesítéssel kapcsolatos eredményeit.

Off Page SEO keresőoptimalizálás
 • Linképítés

  A releváns linképítés egy olyan folyamat, amelynek célja, hogy releváns webhelyekből származó hivatkozásokat biztosítson a webhelyén. A releváns linképítés az egyik legfontosabb eleme a SEO-nak, mivel a releváns hivatkozások segítenek növelni a webhelyének a keresőmotorokban történő rangsorolását. Ezt a folyamatot sokféle technikával lehet elérni, beleértve a blogposztokat, a fórumkommenteket, a társított oldalakat, a szociális média-marketinget, a guest bloggingot és más módszereket. A releváns linképítés fontos alapja a SEO-nak.

 • Közösségi média

  Hozzon létre egy online közösséget. Olvasson be a közösségi platformokhoz, például a Facebookhoz, a Twitterhez vagy a LinkedInhez, és hozzon létre egy közösséget. A közösségnek a honlap tartalmaival kell összhangban lennie, és meg kell hívnia a közönséget, hogy csatlakozzon. Ossza meg a tartalmat egyéb közösségi médiaoldalakon. A tartalom megosztása más közösségi médiaoldalakon, mint a Reddit, a Tumblr, a és a Pinterest, jelentősen növelheti a honlap látogatottságát. Szánjon időt a blogolásra töltse meg weboldalát értékes tartalommal.

 • Hírlevél

  Közvetlenül célba juttatott üzeneteket juttathat el a célcsoportokhoz, így megtakaríthatja az időt és pénzt, amelyeket más marketingeszközökkel töltött volna. A hírlevél egy rendszeres, személyre szabott üzenetet küld a célcsoportoknak, így csökkentheti a pazarlást, mivel csak azokra a felhasználókra küldi el az üzeneteket, akik érdeklődnek a termékei iránt. 

  A hírlevél egy olyan hatékony eszköz, amely segíthet a márkahűség erősítésében. Segítségével rendszeresen értesítheti a vásárlókat az új termékekről, ajánlatokról, akciókról és egyéb fontos információkról. Ez segít elérni azokat a vásárlókat, akik már ismerik a márkát, és szorosabbá tenni a kapcsolatot velük. A hírlevél segítségével meghívhatja a vásárlókat a cég hivatalos weboldalára, hogy megtekinthessék az új termékeket, akciókat.

 • Bizalom építés

  A bizalom építése egy weboldalon fontos, mert a látogatóknak meg kell érteniük, hogy miért érdemes nekik megtalálni az oldalt és az oldal által nyújtott szolgáltatásokat. A bizalom építése a weboldalon elsősorban olyan információk használatával történik, amelyek bemutatják a weboldal hitelességét és megbízhatóságát. Az oldal látogatóinak meg kell érteniük, hogy az oldal tulajdonosai és üzemeltetői valóban a vásárlók igényeit szolgálják, és arra törekszenek, hogy a vásárlók elégedettek legyenek.

 • Értékelések

  Az első és legfontosabb dolog ha értékeléseket szeretnénk begyűjteni a weboldalunkról, az az, hogy biztosítsuk a látogatóink számára az értékelés leadásának lehetőségét. Ehhez meg kell adnunk egy olyan megoldást, amely lehetővé teszi a látogatók számára, hogy megadjanak egy értékelést a weboldalunkról. Ez lehet egy űrlap, amit a látogatók kitölthetnek, vagy akár egy gomb, amit megnyomhatnak az értékelés leadásához.

 • Videók és egyéb vizuális eszközök

  A videók és egyéb vizuális eszközök felhasználása weboldalon elősegíti a felhasználók élményét és egy átfogóbb élményt nyújt. A videók és egyéb vizuális eszközök segítségével könnyebben láthatóvá tehető a weboldal, így a felhasználók könnyebben megtalálják azt, amit keresnek, és hamarabb érnek el előre definiált célokat. A weboldalakon használt videók és egyéb vizuális eszközök segítségével jobban megérthetők a szövegek, amelyek segítségével a felhasználók könnyebben tájékozódnak a honlapon.

 • Kapcsolat az influencerekkel

  A kapcsolat építése az influencerekkel egy nagyszerű módja annak, hogy javítsa a weboldal teljesítményét. Az influencerek segítségével olyan emberekhez juthat el, akik talán sosem hallottak volna az Ön termékéről vagy weboldaláról. A megfelelő influencer-partnerek kiválasztásával lehetővé válik, hogy elérje a célközönségét. Az influencerek segítségével könnyebbé válhat a weboldal látogatottságának növelése, a tartalom megosztása, és a célközönség elérésének bővítése. A megfelelő influencer-marketing stratégia segíthet a weboldal teljesítményében.

 • Tartalmak megosztása

  A szöveges tartalmak megosztása más weboldallal különböző módon lehetséges. Az egyik legegyszerűbb módszer az, hogy egy hivatkozást helyezünk el a weboldalunkon, amely a szöveges tartalomra mutat. Másik módszer a megosztás azokon a közösségi oldalakon, mint a Facebook, Twitter, Reddit stb. Ezek a weboldalak lehetővé teszik, hogy a szöveges tartalmat megosszuk, és így elérjük a célközönséget. Ezenkívül létrehozhatunk egy saját blogot, amelyen megoszthatjuk a szöveges tartalmakat, így szélesebb közönséget érhetünk el.

 • PR

  A PR anyagokat használva, különböző kommunikációs fórumokon megjeleníthetjük az üzleti modellünket, termékeinket és szolgáltatásainkat. Az újságokban, folyóiratokban, televízióban és rádióban megjelenő PR anyagok segítségével elérhetjük a célcsoportunkat és megismertethetjük velük a termékeinket, szolgáltatásainkat. Közvetlenül a fogyasztókhoz és ügyfelekhez is eljuttathatjuk a PR anyagokat, amelyek közösségi médiás megjelenéseket is magukban foglalhatnak.

TECHNIKAI SEO

A technikai SEO célja, hogy javítsa a webhelyek teljesítményét a keresőmotorok szempontjából. A technikai SEO céljai közé tartozik a weboldal gyorsítása, a kódok optimalizálása, a metaadatok felhasználása, a használhatóság javítása, a kulcsszavak helyes használata, a navigáció optimalizálása, a tartalom struktúra fejlesztése és a hibák javítása. A technikai SEO-val kapcsolatos legfontosabb elemek közé tartoznak a webhelyek okostelefonos vagy táblagépes helyes megjelenítése, a helyes URL-struktúra, a 301 átirányítások használata az SSL titkosítás vagy akár a duplikált tartalom megszüntetése.

 • Google weboldal indexelés

  Az indexelés azt jelenti, hogy a Google webcrawlert használ, hogy megtalálja és átvizsgálja az oldal tartalmát. Az indexelés során a Google a weboldal tartalmát katalogizálja, hogy felhasználóinak minél hatékonyabb keresési eredményeket biztosítson. Amikor a Google indexel egy weboldalt, megkísérli felismerni, hogy az oldal milyen tartalommal rendelkezik, és azt is megpróbálja megállapítani, hogy milyen szavak, kifejezések és képek vannak benne, hogy jobban szűrni tudjon a keresési eredmények között. Minél jobban indexálja a Google a weboldalt, annál jobb a keresési eredmény.

 • Betöltési sebesség növelés

  Az oldalak betöltési sebessége fontos a felhasználók számára, mivel az információs technológiában a felhasználók széles körének számára mindig kulcsfontosságú, hogy az oldalak gyorsan töltsenek. A weboldalak megfelelő sebességének fenntartása segítheti a vállalatokat abban, hogy növeljék az online jelenlétüket valamint javítsák a felhasználói élményt. Az oldalak gyors betöltési sebessége növeli a forgalmat és a konverziókat, mivel a felhasználók gyorsabban férnek hozzá a szükséges információkhoz, amelyek alapján eldönthetik, hogy érdemes-e a webhelyen maradni, vagy továbblépni. A gyors oldalak jobb felhasználói élményt biztosítanak, ami a visszatérő látogatók számának növekedését eredményezi. A gyors betöltési sebesség pozitív hatással van a SEO-ra is, mivel a keresőmotorok alacsonyabb betöltési sebességet szankcionálnak, és csökkentik az oldalak rangját. A jobb SEO-val a webhely látogatottsága növekszik, ami növeli a forgalmat és a konverziókat.

 • Kép optimalizálás

  A weboldal betöltési idő nagyban függ a fotók, képek méretétől ezért érdemes minimálisra kicsinyíteni legalább a fájlok /képek, videok/ méretét. Ezt legegyszerűbb egy képoptimalizáló képességű szoftverrel elvégezni. A képoptimalizálás legfőbb célja, hogy a kép minél jobb minőségben legyen megőrízve, de kisebb fájméretű legyen. A kisebb fájlméretnek köszönhetően gyorsabban töltődnek be a weboldalakra és kevesebb adatforgalmat generálnak.

 • Title tag, Meta description és meta keywords ellenőrzés

  1. Title tag: A Title tag olyan HTML-címke, amely leírja a weboldal tartalmát. Ez a címke a böngésző címsorába kerül, amikor a weboldal megnyitásra kerül. A Title tag rövid, de kifejező legyen, és egyedinek kell lennie az adott weboldalhoz.

  2. Meta description: A Meta description olyan HTML-címke, amely rövid leírást ad a weboldal tartalmáról. A meta description a weboldal találatait a keresőmotorokban jeleníti meg, és segítheti a felhasználókat abban, hogy meghatározzák, hogy az adott weboldal által nyújtott információk hasznosak-e számukra.

  3. Meta keywords és meta description ellenőrzés:
  Meta keywords és meta description olyan metaadatok, amelyek segítenek a weboldalak SEO-optimalizálásában. Céljuk, hogy a keresőmotorok és a weboldal látogatói megértsék, hogy a weboldal milyen tartalommal rendelkezik. A meta keywords és meta description ellenőrzése során ellenőrizni kell, hogy a weboldal rövid leírásai és kulcsszavai relevánsak-e, és hogy megfelelnek-e a keresőmotoroknak. Ezenkívül a meta description-nak rövidnek és érdekesnek kell lennie. A meta keywords-öknek pedig pontosak és relevánsaknak kell lenniük.

 • Keresőbarát URL-ek kialakítása

  A felhasználóbarát URL-ek a lehető legrövidebbek legyenek. A URL-eknek egyértelműnek, könnyen megjegyezhetőnek és áttekinthetőnek kell lenniük. A URL-ekben ne használjon számokat és speciális karaktereket. A legjobb, ha a URL-ek csak betűkből és szóközökből állnak. Keresőbarát URL-ek kialakítása az oldal relevanciájának és elérhetőségének növelése érdekében. Ezek az URL-ek könnyen érthetők és könnyen olvashatók a felhasználók és a keresőmotorok számára. Az URL-eknek kulcsszavakat, konkrét információkat kell tartalmazniuk, hogy a felhasználók megtalálják azt, amit keresnek, és a keresőmotorok is könnyebben tudják azonosítani az oldalt.

 • 301-es átirányítás

  Az 301-es olyan átirányítás, amelyet a szerver a végfelhasználó böngészőjének küld. Ez az átirányítás azt jelenti, hogy a kért URL-cím át lett helyezve tartósan egy új helyre így az új URL-címre továbbiakban mindig az átirányítás 301-es kóddal fog válaszolni a szerver a böngészőt automatikusan átirányítja az új URL-re, amikor egy régi URL-címet megpróbál elérni.

 • 404-es hibaoldal

  A 404-es hibaoldal akkor jelenik meg, amikor a felhasználó egy olyan weboldalt próbál megnyitni, amely nem létezik. Ez azt jelenti, hogy a weboldal nem található a szerverben, vagy hogy a felhasználó rosszul írta be a URL-t. Az oldal tartalma lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy térjen vissza a korábban megtekintett weboldalhoz, vagy másik, hasonló oldalhoz. Az oldal általában egy címet, egy hibaüzenetet és egy linket is tartalmaz, amellyel a felhasználó visszatérhet a weboldal főoldalára.

 • Reszponzív weboldal RWD

  A Responsive Web Design (RWD) egy webdesign-stratégia, amelynek célja, hogy a weboldal különböző méretű képernyőkön és platformokon (például laptopok, asztali számítógépek, okostelefonok és táblagépek) optimális megjelenítést biztosítson. A RWD alapelvei az adaptív térképek, a változó méretezés és az arányos arányok alkalmazását jelentik. Az RWD weboldalai rugalmasan illeszkednek a különböző eszközök képernyőjéhez, és csökkentik a zoomolás, a lapozás és a kattintás mértékét.

 • SSL titkosított kapcsolat (https) domain beüzemelése

  1. Lépés: A domain jogosultjának kell egy SSL-tanúsítványt vásárolnia.

  2. Lépés: A domainhez tartozó web szerverre kell telepíteni a tanúsítványt.

  3. Lépés: Az SSL-tanúsítványt be kell állítani a web szerver konfigurációjába.

  4. Lépés: A web szerver beállításainak megváltoztatásával a böngészőknek engedélyezni kell a https protokoll használatát.

  5. Lépés: Az SSL-tanúsítvány a böngészőben történő beállítása.

  Miért kötelező már 2017-től https-re váltani? itt olvashat róla részletesen klikk ide

 • Breadcrumb, avagy a morzsamenü útvonal

  A breadcrumb, más néven morzsamenü, egy internetes lap navigációs eszköz, amellyel a felhasználók könnyen meg tudják találni az oldalon a kívánt tartalmat. A morzsamenü egy hierarchikus menü, ami tartalmazza a látogató által követett útvonalat. A weboldalra érkező a lapok közötti navigációhoz választhat egy linket a morzsamenüből, ennek segítségével a könnyebben elérheti a kívánt tartalmat.

 • Duplikált tartalmak megszüntetése

  A duplikált tartalmak megszüntetésének első lépése, hogy meg kell találni a duplikált tartalmat ami nem is olyan könnyű feladat egy nagy terjedelmű weboldalnál. Nagyobb weboldalak esetében mindenképp szakember szükséges hozzá. Az oldalak tartalmát össze kell hasonlítani, hogy megtaláljuk a duplikált részeket. Az egyes oldalak tartalmát külön-külön át kell nézni, és össze kell hasonlítani őket a többi oldal tartalmával ami szoftveresen ajánlott.

 • Strukturált adatok

  A strukturált adatok lehetővé teszik a weboldalak számára, hogy a felhasználók számára személyre szabott információt nyújtsanak, amelyeket egyszerűen lekérdezhetnek és feldolgozhatnak. A strukturált adatok lehetővé teszik, hogy a felhasználók jobban megértsék a weboldal tartalmát, és könnyebben navigáljanak az oldalon. Ezenkívül a strukturált adatok lehetővé teszik, hogy a weboldalak jobban szegmentálva legyenek. A Strukturált Adatjelölő segítségével /mely a Google számára szolgáltat adatot/ a webhely tulajdonosok megjelölhetik az oldalukon lévő tartalmat olyan speciális címkékkel, amelyeket a Google felismer. Ezek a címkék tartalmazhatnak információkat, mint például a weboldal címe, URL-je, leírása, kulcsszavai, képek, videók, rendelkezésre álló termékek, szolgáltatások és más hasznos információk. Ezek a címkék segítségével a Google jobban megértheti a weboldal tartalmát, és megfelelőbb pozícióba tudja helyezni a keresési találatokban.

WEBOLDAL OPTIMALIZÁLÁS KEDVEZŐ ÁRAKON!

SZERVER BÉRLÉS

WebServer MINI
bruttó 7.000 Ft. / negyedév
 • 500 Mb tárhely
 • 1 db Domain fenntartása
 • 10 db email
 • program futtatás (CGI, PHP, PERL)
 • ftp hozzáférés biztosított
 • biztonsági mentés 20 nap
WebServer MIDI
bruttó 13.000 Ft. / negyedév
 • 2000 Mb tárhely
 • 2-3 db Domain fenntartása
 • 50 db email
 • 10 db MySQL adatbázis
 • program futtatás (CGI, PHP, PERL)
 • ftp hozzáférés biztosított
 • biztonsági mentés 20 napra
WebServer MAXI
bruttó 27.000 Ft. / negyedév
 • 10000 Mb tárhely
 • 4-8 db Domain fenntartása
 • Teljes körű szerver CPanel hozzáférés
 • 100 db email
 • 50 db MySQL adatbázis
 • program futtatás (CGI, PHP, PERL)
 • biztonsági mentés 20 napra
Weboldal készítés Siófok

Weboldalkészítés Siófok

KexDesign weboldal készítés, arculattervezés Siófok - amikor egy névjegykártya eldöntheti az üzletet!

Weboldal készítés Siófok - H-8600 Siófok, Fő tér 9. fsz.12.

info@kexdesign.hu

weboldal keszites kexdesign logo ff footer

Fizessen havonta!

Havonta fizethető csomagjainkat /egyszerű szerkezetű és könnyen karbantartható weboldal, weboldal optimalizálás, Facebook kampányok, Google optimalizálás/ azoknak az ügyfeleinknek ajánljuk, akik szeretnének megjelenni az interneten, de alacsonyabb összeget tudnak erre a célra fordítani.

+36-30/67-77-224

info@kexdesign.hu